Velkommen til Azets. Efter salget fra Visma hedder vi nu Azets. Vi er Nordens førende leverandør af services og systemer inden for regnskab, løn og HR. Fandt du ikke det, du søgte? Besøg visma.dk, hvis du leder efter software fra Visma.

JP/Politikens Hus indvier Epos Løn

”Det er så godt, at vi seriøst overvejer at tilbyde at løse andre firmaers lønopgaver”

JP/Politikens Hus indvier Epos Løn

“Epos Løn har klaret alle opgaverne til den store guldmedalje. Og når det kan klare vores opgaver - så kan det klare næsten alt. ”

Koncernen JP/Politikens Hus, der består af 16 forskellige, selvstændige virksomheder inden for avis-, trykkeri- og forlagsverdenen, har taget Epos Løn i brug til lønadministration for de mere end 8000 lønmodtagere i alle selskaberne.

En kompliceret lønstruktur kræver et fleksibelt lønsystem Første trin var det komplicerede freelanceområde. Andet trin var de 14-dages-lønnede medarbejdere, og sidste trin var de månedslønnede medarbejdere.

Dermed har JP/Politikens Hus nået det vigtigste mål med indførelsen af Epos Løn: At få et moderne lønsystem, der kunne klare de meget komplicerede lønaftaler, som koncernens mange medarbejdergrupper aflønnes efter.

Det nye system skal således holde styr på 14 forskellige overenskomster og mange forskellige aflønningsformer: Månedsløn, timeløn, 14-dagesløn, provisionsløn, forskellige honorarer, overarbejdspenge, søndagsbetaling, freelance-takster og meget andet. Derudover skal det holde styr på medarbejdernes skat, ferie, afspadsering, pensioner m.m.


Projekt uden problemer

Personalechef Peter Borup fortæller: “Hele projektet er gået glat uden nogen væsentlige problemer. Vi har fået, hvad, jeg mener, er markedets bedste lønsystem, og det har næsten lige fra den første dag kørt perfekt”.

Denne tilfredshed med Epos Løn skal også ses i lyset af de meget komplekse krav, som Politikens Hus stillede til den nye lønløsning, forklarer Peter Borup:

“Vores lønaftaler er uhyre komplicerede, især på freelance området, hvor der er et hav af forskellige takster, og hvor vi skal kunne lave øjeblikkelige afregninger af både løn og skat, hvis freelanceren forlanger det.

De krav, vi stiller på dette område, er så specielle, at de gav store problemer for de fleste andre leverandører, hvis lønsystemer vi fik tilbud på. Men PBJ var ikke bange for opgaven, og de har løst den perfekt.”


De første erfaringer med Epos Løn

”Alle medarbejderne har nu fået udbetalt løn gennem det nye system. Det er jo en situation, der normalt ville give anledning til en masse fejl - men vi har ikke fået én eneste klage. Ikke én. Det er simpelthen utroligt!”

Et andet krav, som også voldte flere andre leverandører af lønsystemer problemer, var kravet om, at systemet skal kunne holde styr på en hel række selvstændige virksomheder. Og at der skal være selektiv adgangskontrol, så hver lønmedarbejder kun har adgang til bestemte firmaer, data, funktioner og skærmbilleder.

“Men Epos Løn har klaret alle opgaverne til den store guldmedalje. Og når det kan klare vores opgaver - så kan det klare næsten alt. Derfor overvejer vi i øjeblikket, om vi skal begynde at tilbyde andre virksomheder at løse deres lønopgaver for dem”, slutter Peter Borup.

Om JP/Politikens Hus A/S

JP/Politikens Hus er en af Danmarks førende medievirksomheder og udgiver blandt andet de tre landsdækkende dagblade: Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken.

Koncernens aktiviteter omfatter også bogforlag, trykkerivirksomhed, lokal- og erhvervsaviser i Danmark og Sverige, den gratis morgenavis 24timer, tv-produktion samt multimedieaktiviteter.

JP/Politikens Hus A/S blev stiftet den 1. januar 2003 som en fusion mellem Politikens Hus og Jyllands-Posten.

www.jppol.dk

Udfordring:

  • Kompliceret lønstruktur
  • Mange forskellige medarbejdergrupper
  • Mange overenskomsthensyn og mange aflønningsformer

Løsning:

  • Epos Løn

Resultat:

  • Moderne lønsystem
  • Kan klare komplicerede lønaftaler
  • Fejlfri lønudbetaling

Har I lignende udfordringer?

Læs mere om Epos Løn her