Hvor effektiv er din lønfunktion?

Er den toptunet, eller trænger den til en optimering?

Svar på 8 spørgsmål og find ud af, om du ligger forrest i feltet med en optimeret lønfunktion, eller om din lønfunktion - som det oftest er tilfældet - er blevet overladt til sig selv lidt for længe.

 
 

Du har en effektiv og moderne lønfunktion


Du har en god indsigt i din lønafdelings arbejdsgange og ved, hvor mange og hvilke eksterne faktorer, som påvirker afdelingens processer. Det er en stor styrke, da det første skridt til optimering altid er at kende udgangspunktet. Derudover er din lønadministration langt mindre sårbar, når I har sørget for procesbeskrivelser, som kan deles med kollegaer og evt. afløsere.

Dine lønmedarbejdere er opdateret på den seneste lovgivning og ved, hvad der rør sig på lønområdet. Det er vigtigt, da ny lovgivning ofte påvirker de arbejdsgangene i virksomheder, og lønområdet er ingen undtagelse.

Sidst men ikke mindst har I et godt indblik i jeres lønsystems funktionalitet og har sørget for, at det spiller optimalt sammen med andre systemer, som f.eks. regnskabsprogrammet. De fleste moderne lønsystemer indeholder mange muligheder, som lønmedarbejderne kan drage fordel af. Og det er en styrke for jer, at I ved hvordan disse muligheder bliver udnyttet.

Du har en gennemsnitlig lønfunktion, som kan blive bedre


De fleste lønfunktioner ligger i denne kategori, og det gælder også din lønfunktion. Lønnen bliver kørt tilfredsstillende hver måned, og der er (tilsyneladende) ingen fejl. Du har en nogenlunde fornemmelse af, hvad der foregår i lønprocessen, og du stoler på, at dine lønmedarbejdere siger til, hvis de har brug for input eller kompetenceudvikling. Lønsystemet opfylder jeres behov, og selvom der måske ligger nogle uudnyttede funktioner heri, så har I i hvert fald det kendskab, der skal til, for at lønnen kan køres upåklageligt hver måned.

Med andre ord: If it ain’t broke, don’t fix it!

Men nu har du jo alligevel taget denne test, fordi du måske har fornemmelsen af, at der ligger et potentiale i din lønfunktion, som ikke bliver udforsket eller udnyttet i dag. Vi er slet ikke i tvivl om, at der findes et kæmpe optimeringspotentiale i din lønfunktion! Og med den rette viden og de rette redskaber er der flere lavthængende frugter, som I hurtigt vil kunne drage fordel af.

Din lønfunktion trænger i høj grad til et eftersyn!


Du ved det sikkert allerede, for du har jo taget denne test og har sikkert også gjort dig nogle tanker ved hvert spørgsmål. Din lønfunktion trænger til at blive gået efter i sømmene, så der kan blive ryddet ud i de ineffektive arbejdsgange og optimeringspotentialet (som uden tvivl er til stede!) kan blive afdækket og udnyttet.

I skal i første omgang have kortlagt og beskrevet arbejdsgangene og processerne i lønadministrationen. Allerede her vil der opstå mange kritiske spørgsmål, som helt naturligt fører videre til overvejelser af alternative metoder og mulighederne for optimering og effektivisering.

Med den rette viden og de rette redskaber er der flere lavthængende frugter, som I hurtigt vil kunne drage fordel af. Og det vil både gavne medarbejderne, som kan udføre deres arbejde mere effektivt og med færre fejl, og det vil gavne bundlinjen, når I sparer ressourcer og udnytter kompetencerne de rigtige steder.

Hent guide: Værdifulde tips til at optimere lønadministrationen - lige til at gå til

Ja, jeg ønsker, at Azets sender nyhedsbreve, information om services og invitationer til events

Jeg er informeret om, at jeg kan læse om, hvordan Azets håndterer mine persondata her. Jeg er klar over, at jeg kan ændre mine tilmeldinger eller afmelde mig fra al e-mail kommunikation