top banner image
 
 
 

Vigtig viden: restaurationsbranchen

 

Få indsigt i restaurationsbranchen. Vi giver dig et overblik over den nuværende tilstand og de seneste tal for branchen.

Statistikken baserer sig på tal fra Bisnode, Danmarks Statistik og Horesta. Derudover er indsigten baseret på interviews med enkelte restauranter, som vi takker for at afsætte tid og ressourcer.

 

Restaurationsbranchen i tal

 

   16.000+ restaurantvirksomheder i Danmark


Ca. 2500+ restauranter åbner og lukker pr. år   

 

Øget appetit - Restaurationsbranchen boomer

Omsætningen for restaurationsbranchen er højere end nogensinde før.

Siden krisen i 2008 er omsætningen for bespisningserhvervet steget med 46,9 procent.

 

Omsætning hos de klassiske restauranter i mia. kroner

 

                                   

Regnskab, løn og rådgivning skræddersyet til restauranter.

Se hvad vi kan hjælpe med

Omsætning efter regioner

Omsætningen i restauranter i alle regioner steg i 2015, men de københavnske restauranter oplevede den største fremgang med en stigning på 10,4 pct. Også Region Syddanmark og Region Sjælland havde flotte vækstrater på henholdsvis 7,9 og 7,2 pct.

Konkursandelen i restaurationsbranchen

Med et stærkt stigende antal af restauranter gennem årene, følger der også en lettere stigning i andelen af erklærede konkurser inden for samme branche.

Fra 2008 til 2015 ses der således en stigning fra 1,5% af erklærede konkurser til 2,3% i 2015, hvilket er en stigning på 0,8%.

Hvad der dog er bemærkelsesværdigt her er, at set i forhold til 'alle erhverv' så ligger konkursandelen inden for restaurationsbranchen 1 % højere og har en flad/let stigende kurve, hvorimod kurven for 'alle erhverv' er faldende siden 2010. 

Ønsker du mere information?

Udfyld venligst formularen til højre, og så kontakter vi dig hurtigst muligt. Du er også altid velkommen til at kontakte os på:

Tlf. 70 232 232

Kontakt Azets - Hjælp til regnskab og økonomi

Kontakt mig venligst

Ja, vær venlig at håndtere min anmodning. Jeg accepterer, at Azets modtager og gemmer mine kontaktoplysninger i overensstemmelse med Privacy Statement

Ja tak, jeg vil gerne tilmeldes nyhedsbrevet fra Azets. Jeg kan til enhver tid afmelde mig igen.