Hjælp til skat og moms
 
 
 

Hjælp til skat og moms

Det kan nogle gange være vanskeligt at finde hoved og hale på de krav og regler SKAT har til dig som iværksætter og selvstændig erhvervsdrivende. Her finder du nogle af de væsentligste regler og deadlines.
 

Hvad er moms, og hvornår skal moms betales?

Moms er meromsætningsafgift, og det er et skattetillæg til salgsprisen på enten 6%, 12% eller 25%. Moms skal betales enten hvert halve år eller kvartalsvis, og momsafregning kommer an på din virksomheds omsætning i det gældende år. Som hovedregel er alle selvstændige og virksomheder momspligtige.

Få professionel hjælp til skat og moms

Er du indehaver af en lille virksomhed, så har du måske brug for hjælp til skat og moms. Hvis man skal undgå løftede pegefingre og rykkere fra SKAT, så er det meget vigtigt at have styr på sit momsregnskab og den skat, som virksomheden skal betale. Men som selvstændig kender du sikkert også den følelse, at skat og moms er noget af det sidste, man ønsker at bruge sin værdifulde tid på.

Det skal helst bare være i orden! Ikke desto mindre kan dit moms- og skatteregnskab ende med at tage mindst dobbelt så lang tid, hvis ikke du har styr på det fra starten. Derfor kan det kraftigt anbefales at få professionel hjælp til moms og skat, hvis du ikke selv har tiden, lysten eller de regnskabsmæssige kompetencer.

Vigtige frister

Det kan være svært, at navigere rundt i de krav, der er til dig som iværksætter og selvstændig erhvervsdrivende. Hvornår skal momsen indbetales? Hvor meget skal jeg betale i SKAT? Kan det betale sig for mig at indgå i virksomhedsskatteordningen eller skal jeg starte et ApS?

Se de vigtigste frister her.

Der kan være mange spørgsmål relateret til det at starte og drive egen virksomhed. Vi kan hjælpe dig til et godt overblik.

Ring mig venligst op Se vores ydelser

Hvad er moms?

Moms betyder meromsætningsafgift og er et skattetillæg til salgsprisen på 6%, 12% eller 25%. I Danmark er det oftest 25% af en vares eller ydelses salgspris, som der opkræves i moms. Som hovedregel er alle selvstændige og virksomheder momspligtige. Ganske få brancher (bank, forsikring, sundhed og uddannelse) er undtaget.

Det afhænger af din virksomheds størrelse og omsætning, hvor ofte du skal lave din momsafregning. Små virksomheder med en omsætning på max 5 mio. om året skal foretage en momsafregning hver 6. måned.

Et halvt år går hurtigere end man tror, og for mange selvstændige kommer momsafregningen som en uventet og ikke særlig kærkommen opgave. Over 750 små virksomheder får hjælp til moms hos os. Vi har et helt team af erfarne konsulenter, som især brænder for to ting: små virksomheder og regnskab.

Læs også: Hvad er et regnskab

Hvad er moms

Tidspunktet for hvornår du skal betale moms afhænger af, hvor meget du omsætter for i årets løb. De fleste nye virksomheder skal betale moms hvert halve år.

SKAT ændrer automatisk afregningsperioden ultimo hvert år, hvis din omsætning i virksomheden ændrer sig. Falder din omsætning til over 1 mio. kr., skal du afregne moms hvert kvartal. En ændring vil i givet fald ske med virkning for det følgende år. Se flere frister her på SKATs side

Indberetningsfristerne for angivelse af moms fremgår af følgende skema:

Ring mig venligst op Se vores ydelser 

Moms Periode Indberetningsfrist Grænse

Små virksomheder

Halvårligt

1/3 & 1/9

Omsætning under 1 mio. kr. årligt

Mellemstore og nyregistrerede virksomheder

Kvartal

1 måned og 10 dage efter kvartalets udløb.

For april kvartal er det ekstraordinært d. 17/8

Omsætning på mellem 1 til 15 mio. kr. årligt

Store virksomheder

Måned

25 dage efter månedens udløb. 

For juni måned er det ekstraordinært d. 17/8

Omsætning på over 15 mio. kr. årligt

 

Kilde: skat.dk

Hvad er skat

Hvad er skat?

Skat er vores bidrag til offentlige ydelser som sundhed, uddannelse osv. Det skal vi alle sammen betale, og det gælder selvfølgelig også virksomheder. Hvor meget og hvor ofte, du som selvstændig skal betale skat afhænger af, hvilken type din virksomhed er.

Personligt ejede selskaber skal betale skat hver måned, ligesom en lønmodtager. Du skal dog selv sørge for at registrere din forventede indkomst, og så opkræves der skat heraf. Hvis du har et ApS, skal du betale acontoskat to gange om året, og så kommer der en endelig opkrævning.

Læs mere om skat og selskabsformer.

Det kan være en jungle at finde ud af hvordan og hvornår, man som selvstændig erhvervsdrivende skal betale skat, og du skal jo også huske at få udnyttet dine fradrag! Hvis du er usikker og har brug for hjælp til skat, så sidder vi klar til at hjælpe dig.

Læs også: Hvad er bogføring

Vi er eksperter i markedets mest populære regnskabsprogrammer.
Det automatiserer dyre forretningsgange!

Dinero partner
e-conomic partner

Skal vi ringe dig op?

Indtast dine kontaktoplysninger til højre, så vil du blive ringet op hurtigst muligt.

Det er naturligvis altid gratis og helt uforpligtende, hvis du gerne vil kontaktes for en samtale. Hos os findes der ingen dumme spørgsmål, kun ærlige svar!

Du er også velkommen til at ringe til os på:

32 96 80 37

Kontakt Vi brænder for de små

Kontakt mig venligst

Ja, jeg ønsker, at Azets sender nyhedsbreve, information om services og invitationer til events

Jeg er informeret om, at jeg kan læse om, hvordan Azets håndterer mine persondata her. Jeg er klar over, at jeg kan ændre mine tilmeldinger eller afmelde mig fra al e-mail kommunikation