top banner image
 
 
 

Azets Barometer

Det nye Azets Barometer fra januar 2024 er den første i en ny serie af rapporter, der udkommer tre gange om året. Azets Barometeret giver den nyeste forretningsindsigt fra hundredvis af virksomhedsledere og identificerer tendenser i forbindelse med økonomiske udsigter, finansielle resultater og nye trusler og muligheder.

Backing your Ambition

Udforsk det interaktive dashboard

Vi støtter ambitiøse virksomheder. Som led i dette beder vi regelmæssigt hundredvis af virksomhedsledere om input for at kunne forsyne dem med information om forretningstendenser, økonomiske udsigter, finansielle resultater samt nye trusler og muligheder.

Azets Barometeret giver et indblik i det nuværende og fremtidige erhvervsklima set fra ambitiøse virksomheders perspektiv på tværs af de markeder, vi opererer på i UK, Irland, Norge, Finland, Sverige og Danmark.

Udforsk det interaktive dashboard nedenfor, hvor du kan tilpasse rapporten efter omsætning, antal ansatte, land og sektor.

screenshot_dashboard.jpg

Overordnede resultater:

  • Generelt er virksomhederne forsigtigt optimistiske for det kommende år, med en gennemsnitlig optimismescore på 5,6 ud af 10.
  • Halvdelen (50 %) af respondenterne i alle regioner vurderede deres niveau af optimisme til 6 eller højere, med Irland (7,4) og Danmark (6,9) som de mest optimistiske.
  • Omsætning/indtægter (6,1), profit (5,8) og antal ansatte (5,5) forventes alle at stige i de næste 12 måneder med et stærkt fokus på strategiske investeringer i digitalisering (6,4), cybersikkerhed (6,3) og bæredygtighedspraksis (6,1).
  • Økonomisk og geopolitisk usikkerhed er de største bekymringer på tværs af alle regioner, hver med en score på 5,7
  • Næsten 1 ud af 5 virksomheder (17 %) er ikke i gang med successionsplanlægning, hvilket afspejles i en moderat samlet gennemsnitsscore på 5,1.
  • Generelt føler virksomhederne, at deres lands skattesystem hæmmer deres performance i forhold til vækst (4,8), innovation (4,9), bæredygtighed (4,9) og rekruttering (4,8).
 

Azets Barometeret afspejler holdninger fra mere end 1.600 virksomhedsledere og udmønter sig i en gennemsnitlig score for de økonomiske udsigter på 5,6, hvilket indikerer forsigtig optimisme og en blanding af håb og realisme i forhold til de fortsatte udfordringer i det kommende år. Undersøgelsens resultater viser, at virksomhederne har huller i deres successionsplanlægning, bevidsthed om cybersikkerhed og bæredygtighedsinitiativer, mens det står klart, at skattesystemerne generelt betragtes som hæmmende for vækst og innovation på tværs af alle markeder.

Chris Horne
Group Chief Executive Officer

Har du brug for mere information?

Udfyld formularen og så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at ringe på 70 232 232 eller skrive til os på dialog-dk@azets.com

Ja, vær venlig at håndtere min anmodning. Jeg accepterer, at Azets modtager og gemmer mine kontaktoplysninger i overensstemmelse med Privacy Statement

Ja tak, jeg vil gerne tilmeldes nyhedsbrevet fra Azets. Jeg kan til enhver tid afmelde mig igen.