HR-jura og ansættelsesret
 
 
 

Juridisk HR-rådgivning

Med Azets som din HR-rådgiver får du adgang til skræddersyet vejledning og opdateret indsigt i arbejds- og ansættelsesret. Vi sørger for, at du er på forkant med lovgivningen, så du kan koncentrere dig om din kerneforretning.

Eksperter i ansættelses- og arbejdsret

I en verden, hvor arbejdsretlige forhold bliver stadig mere komplekse, står Azets klar til at være din virksomheds partner inden for HR-jura. Med et team af erfarne HR-specialister tilbyder vi rådgivning, der forener dyb juridisk indsigt med en praktisk og forståelig tilgang.

Vi står til rådighed uanset, om det drejer sig om dagligdagens HR-udfordringer eller de mere indviklede juridiske spørgsmål. Så har du garanti for, at din virksomhed kan navigere sikkert i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Vi holder os ajour med lovgivning og domspraksis samt ændringer og tendenser, så du kan fokusere på din kerneforretning.

Rådgivning inden for:

 • Ny ansættelsesbevislov / ansættelseskontrakter
 • Ny lovgivning om registrering af arbejdstid
 • Ny lovgivning om whistleblowerordninger - deadline 17. december
 • Barselslovgivning
 • Ferielovgivning
 • Ansættelsesret
 • GDPR og datahåndtering
 • Overenskomster
 • Tvister med medarbejdere
 • Muligheder for refusion ved sygdom og barsel
 • Og meget mere...
 

Når vi står med en HR-juridisk udfordring af større kompleksitet, så tager vi fat i Azets’ HR Legal-afdeling. Her får vi en hurtig og effektiv behandling og kan være sikker på en solid og gennemarbejdet tilbagemelding.

Danny Jørgensen
Senior Manager hos Xellia Pharmaceuticals ApS

Har du brug for hjælp til etablering af whistleblowerenhed?

Senest d. 17. december 2023 skal alle virksomheder med 50 eller flere medarbejdere have etableret en whistleblowerordning. Det kan vi hjælpe med:

 • Vi kan rådgive og assistere, så jeres interne whistleblowerordning etableres korrekt og overholder lovgivningen
 • Vi kan hjælpe med at udarbejde selve den politik, der ligger til grund for whistleblowerordningen

Ja tak - Jeg vil gerne kontaktes

Info-DK.jpg

Vi er med dig før, under og efter ansættelse

Der kan opstå mange HR-juridiske spørgsmål og problemstillinger i løbet af en medarbejders ansættelsesforløb. Der kan f.eks. opstå spørgsmål i relation til barselsorlov, ferieafholdelse, kontraktforhold, overenskomster, sygdom, opsigelse og meget, meget andet.

Sidder du som HR-ansvarlig i virksomheden, så forventes det, at du altid er klar med løsningen. Her kan Azets' HR-rådgiverteam være din livline, da vores specialister kommer med lang erfaring og stærke kompetencer inden for ansættelses- og arbejdsretlige udfordringer samt personalejura.

Ja tak, kontakt mig

Vi holder øje med lovgivning og domspraksis

Du kan sikkert nikke genkendende til, at der i en HR-afdeling bruges ressourcer på at holde sig opdateret på den seneste lovgivning og ændringer i de juridiske forhold.

Når du samarbejder med os, så er vi dine juridiske, vågne øjne. Vi følger lovgivning, domspraksis, tendenser og udvikling tæt, så du ikke skal bruge tid på det. Hvis noget nyt er på vej, så informerer vi i god tid og aftaler sammen, om I har brug for en justering af kontrakter og øvrige ansættelsesdokumenter.

ja tak - ring mig op

auction.svg

Konsulenter3.jpg

Hvor mange overenskomster er i spil hos jer?

Den rette forståelse og fortolkning af overenskomster er afgørende for at sikre korrekte ansættelsesforhold og undgå kostbare fejl. Hos Azets ved vi, at du står over for en kompleks opgave, når du skal navigere i det tætte landskab af overenskomster, der dækker forskelligartede medarbejdergrupper.

Med vores indgående kendskab til overenskomster sikrer vi, at din virksomheds ansættelsesdokumenter altid er opdaterede og i overensstemmelse med den nyeste lovgivning. Vi er specialiserede i at fortolke overenskomsternes finesser, så du kan være tryg ved, at din virksomheds praksis er compliant.

Vi sørger for at holde dig løbende informeret om ændringer i overenskomsterne, så din virksomhed kan handle i tide og tilpasse sig nye forhold. På den måde sikrer vi, at din virksomhed altid er et skridt foran.

Har I oplevet at stå i en tvist med en medarbejder?

Tvister med medarbejdere kan være en kompleks og følsom sag, der kræver både juridisk ekspertise og en forståelse for de menneskelige aspekter. Hos Azets forstår vi betydningen af at håndtere sådanne situationer med omhu og professionalisme.

Uanset om det drejer sig om uenigheder i forbindelse med opsigelser eller uoverensstemmelser om arbejdsvilkår, står vores team af erfarne HR-jurister klar til at bistå med rådgivning og støtte. Vi sikrer, at processen håndteres korrekt og retfærdigt, samtidig med at vi varetager din virksomheds interesser og rettigheder.

Ja tak - kontakt mig

section_sign.svg

Telefonservice til dig, der indimellem har brug for et hurtigt svar - Pris: fra 275 kr./måned

Sidder du med HR- eller personaleansvar og støder du indimellem på spørgsmål eller udfordringer, som kræver et hurtigt svar, så har du mulighed for at blive abonnent på vores telefonservice Spørg HR-eksperten.

Alt du skal gøre, er at ringe, når du står med et problem eller spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig med alle udfordringer inden for ansættelsesret, personalejura og medarbejderforhold.

Læs mere om 'Spørg HR-eksperten'

Et stærkt team

Vores eksperter rådgiver dig på samme faglige niveau som advokater og revisorer. Afdelingen drives af et team bestående af jurister og konsulenter med mange års erfaring inden for HR, arbejds- og ansættelsesret.

Som din HR-rådgiver bruger vi vores viden og erfaringer til at give dig konkrete råd og vejledning om dagligdagens HR-udfordringer. Vi kan hjælpe dig med alle problemstillinger inden for arbejds- og ansættelsesret, og med os som rådgiver slipper du for selv at holde dig orienteret om lovmæssige ændringer. Det gør vi for dig.

Du har en fast rådgiver, men drager fordel af hele vores team, som ledes af Head of HR Legal, Lisbeth Lindorff Riis.

Lisbeth_500x500px_Tegnebræt 1.png

 

Vores erfaringer og kompetencer

Vores baggrunde er forskellige, og derfor kan vi tilbyde juridisk rådgivning og assistance på en lang række forskellige forhold inden for HR. Vi kan eksempelvis hjælpe dig med: 

 • Ansættelseskontrakter - herunder advarsler og opsigelser samt tillæg
 • Forhandlinger på kollektivt og individuelt plan
 • Ind- og udstationeringer
 • Regler vedr. barsel, sygdom, ferie og orlov
 • Overenskomstfortolkning og forhandlinger
 • Ansættelsesretlig tvisteløsning
 • Udarbejdelse og opdatering af interne politikker og medarbejderhåndbog
 • Rådgivning om problematikker ift. sexisme / sexchikane
 • HR-strategi
 • Undervisning og kurser i relevante emner for jer

Ønsker du mere info?

Udfyld venligst formularen, og så kontakter vi dig hurtigst muligt. Du er også altid velkommen til at kontakte os på:

Tlf. 70 232 232

phone

Kontakt mig venligst

Ja, vær venlig at håndtere min anmodning. Jeg accepterer, at Azets modtager og gemmer mine kontaktoplysninger i overensstemmelse med Privacy Statement

Ja tak, jeg vil gerne tilmeldes nyhedsbrevet fra Azets. Jeg kan til enhver tid afmelde mig igen.