Hjælp til refusion
 
 
 

Hjælp til refusion

Der er mange situationer, hvor virksomheder, iværksættere eller foreninger kan få tilskud og refusion fra kommunen. Og der kan være mange penge at hente! Vi klarer ansøgningen for dig, så du ikke skal bruge tid på det.

Ja tak - kontakt migEn god investering

At få hjælp til refusion er en fornuftig investering. Vi klarer ansøgningen for dig, så du ikke længere behøver at bruge tid eller ressourcer på at spekulere på, om du får korrekt refusion. 

 • Slip for besværet. Vi holder styr på anmeldelsesfrister, regler og lovgivning
 • Gå ikke glip af refusion eller tilskud
 • Få hjælp til en paragraf 56 aftale

 

Azets Cozone - Din online refusionsportal

Når du får hjælp til refusion hos Azets, får du samtidig adgang til din egen online-portal, Azets Cozone. Der er herigennem, du leverer den information, vi skal bruge for at ansøge om refuisonen:

 • I Azets Cozone har du en refusionsmappe med skabeloner for informationsskemaer til hhv. barsel og sygdom
 • Du udfylder det relevante skema og uploader i mappen
 • Azets får en notifikation om, at der skal søges en refusion for din virksomhed
 • Vi sætter gang i ansøgningen, og du skal ikke bekymre dig om mere
 • Du får en krypteret kommunikationsportal, -en fordel i forhold til GDPR
 • Du slipper for at skulle skrive lange emails, men kan blot uploade det udfyldte skema
 • Du kan til enhver tid kommentere eller tilføje supplerende information i portalen - Vi får en notifikation med det samme
 • Al kommunikation foregår og opbevares sikkert i Azets Cozone

Refusion ved barsel med løn

Ved barsel, fædreorlov eller forældreorlov med løn skal sagen anmeldes senest 8 uger efter endt orlov med løn.

Refusion ved barsel uden løn

Ved barsel, fædreorlov eller forældreorlov uden løn skal sagen anmeldes hurtigst muligt, og inden der er gået 8 uger fra 1. fraværsdag.

Barsel.jpg

Doctor.jpg

Refusion ved sygdom

Ved sygdom og graviditetsbetinget sygdom skal sagen anmeldes senest 5 uger efter 1. sygedag.

Refusion ved sygdom uden løn

Ved sygdom uden løn skal sagen anmeldes senest 2 uger efter 1. sygedag.

Slip for alle regler og frister - Lad Azets klare din refusion

Bestil direkte i vores webshop

Lønadministration fra A-Z

Når Azets håndterer hele lønfunktionen, så kan du naturligvis vælge, at hjælp til refusion er en del af aftalen. Gennem 25 år har vi varetaget lønadministration for flere tusinde virksomheder i alle brancher og i hele Danmark.

Så er det ikke kun refusionerne, du slipper for at bekymre dig om. Vi klarer det hele, og du kan være tryg ved, at lønudbetalingen kommer til tiden og er korrekt hver gang.

Læs mere om lønadministration

ManWomanLookingPaper.jpg

ManTalkingToWoman.jpg

Juridisk HR-rådgivning

Når det gælder områder som refusioner, lønhåndtering og HR-forhold er der mange regler og lovgivningsmæssige forhold, som det er vigtigt at have styr på.

Vi har et team af HR-jurister, som kan rådgive og assistere dig med alle problematikker inden for arbejds- og ansættelsesret. Det kan f.eks. være ift. kontrakter og ansættelser, GDPR og persondata, den nye ferielov mm.

Læs mere om vores HR-rådgivning

Satser 2023 ifb. med refusion

Sygdom

Der kan udbetales refusion efter 30 kalenderdage, medmindre medarbejderen har en paragraf 56 aftale, er ansat i fleksjob eller ikke har været ansat i mere end 8 uger. Hører medarbejderen under enten en paragraf 56 aftale eller er ansat i fleksjob, kan arbejdsgiver få refusion fra 1. sygedag. Har medarbejderen ikke været ansat i over 8 uger, kan arbejdsgiver få refusion fra 1. sygedag, HVIS medarbejderen opfylder beskæftigelseskravet, som er 240 arbejdstimer det sidste år. Gør medarbejderen ikke det, kan arbejdsgiver ikke få refusion fra 1. sygedag.

Den maksimale refusion udgør kr. 4.550 kr. pr. uge i 2023, og beløbet reguleres hvert år pr. 1. januar.

Paragraf 56 aftale

Bruges til medarbejdere med kronisk lidelse eller langvarig sygdom, som ofte er fraværende på grund af deres helbred. Aftalen skal bevilges af kommunen og sikrer, at arbejdsgiver kan få refusion fra 1. sygedag.

Barsel

Der kan udbetales refusion 4 uger før barsel, 14 uger efter barsel samt for al forældreorlov, der udbetales løn til.

Den maksimale refusion er på 209,16 kr. pr. time i 2023, og beløbet reguleres hvert år pr. 1. januar.

Vi har styr på de gældende regler omkring refusion for sygdom og barsel. Og vi sørger for, at du får de refusioner, du er berettiget til. 

Bestil assistance til refusioner i vores webshop

Sådan foregår et typisk forløb, når du skal have hjælp til refusion

Refusionsforløb hos Azets

Har du brug for mere information?

Udfyld formularen til højre, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Du er også altid velkommen til at kontakte os på:

+45 70 232 232

 

Er du allerede lønkunde, kan du kontakte Servicedesk/Support med lønrelaterede spørgsmål på:

Support: 70 27 31 30

Kontakt mig venligst

Ja, vær venlig at håndtere min anmodning. Jeg accepterer, at Azets modtager og gemmer mine kontaktoplysninger i overensstemmelse med Privacy Statement

Ja tak, jeg vil gerne tilmeldes nyhedsbrevet fra Azets. Jeg kan til enhver tid afmelde mig igen.

Vidste du dette?

1. januar 2018 - Ændring i Barselsloven giver nu mulighed for fleksibel fædreorlov

Barselsloven og lov om barselsudligning på det private arbejdsmarked er blevet ændret og pr. 1. januar 2018 trådte én af de vedtagne ændringer i kraft.

Medarbejderen nu har mulighed for at opdele de to ugers fædreorlov i flere perioder

Det betyder, at fædre ikke nødvendigvis behøver at tage to sammenhængende ugers fædreorlov, men kan opdele de to ugers fædreorlov i flere kortere perioder eller enkeltdage.

Dog kræver det aftale med arbejdsgiveren, hvis en medarbejder ønsker at benytte sig af denne løsning i stedet for én sammenhængende periode. 

Det kræves fortsat af fædreorloven skal være afholdt inden for de første 14 uger efter fødslen.

Udgangspunktet er således, at fædre efter 1. januar 2018 skal afholde sin to ugers orlov sammenhængende, medmindre andet aftales med arbejdsgiveren. Orloven afholdes inden for de første 14 uger efter fødslen.

Denne ændring gælder også medmødre.

Refusion i forbindelse med barsel

1. juli 2014 - Ændringer i sygedagpengeloven

En ny aftale afskaffede pr. 1. juli 2014 varighedsbegrænsningen for sygedagpenge/refusion. Sygemeldte skal således nu efter 5 måneder have vurderet, om de kan få deres sygedagpenge/refusion forlænget. Hvis det ikke er tilfældet, kan de i stedet komme på det nye jobafklaringsforløb.

Jobafklaringsforløb

De, der ikke kan få deres sygedagpenge/refusion forlænget, kan med aftalen alligevel få deres ydelse forlænget. De overgår til et såkaldt jobafklaringsforløb. Ydelsesstørrelsen bliver på kontanthjælpsniveau, dog uden fradrag for formue og ægtefælles eller samlevers indkomst.

Dette forløb kan forlænges op til 2 år ad gangen.Healthbranch.jpg

Refusion

Virksomheder, der fortsat betaler løn til deres medarbejdere efter 5 måneders sygdom, og hvor medarbejderen har fået forlænget sin sygeperiode efter de nuværende regler, kan fortsat få en refusion svarende til sygedagpenge efter arbejdsgiverperioden.

Virksomheder, der fortsat betaler løn til deres medarbejdere efter 5 måneders sygdom, og hvor medarbejderen ikke har fået forlænget sin sygeperiode efter de nuværende regler, men i stedet bliver forlænget på et jobafklaringsforløb, vil fremover modtage en lavere refusion end sygedagpenge (svarende til kontanthjælpsydelsen), ligeså længe medarbejderen er ansat og er i et jobafklaringsforløb.

Ny forlængelsesmulighed

Den nye forlængelsesmulighed omfatter personer med en livstruende og alvorlig sygdom, så de kan fortsætte på sygedagpenge uden tidsbegrænsning på baggrund af en konkret, lægelig vurdering. Den dækker samtidig forlængelsesmuligheden om terminal sygdom, som derfor udgår.

Digitalisering, "fast-track" og andre tiltag

Derudover er der indført en række øvrige tiltag herunder øget digitalisering, ny visitationsmodel, ret til at sige nej til lægebehandling uden at miste forsørgelsen* og en ”fast-track”-ordning, så borgere og virksomheder, der ønsker, at kommunen iværksætter en ekstraordinær tidlig indsats, får mulighed for at anmode kommunen om dette i risikosager (f.eks. ved længerevarende sygdom).

*Dette gælder ikke den almindelige opfølgning, som kommunen beder medarbejderen om – det skal medarbejderen fortsat.