top banner image
 
 
 

Azets Update

Tilmeld dig Azets Update i april, hvor direktør Jes Brinchmann fra Tænketanken CEPOS afslører, hvordan CEPOS ser på dansk økonomi lige nu - og hvordan tænketanken forventer, at udsigterne for danske virksomheder er i indeværende og næste år.

Azets Update er gratis webinarer, hvor vi i løbet af året byder velkommen til aktuelle toneangivende personer fra erhvervslivet, offentlige organisationer, den politiske scene m.m.

Dansk økonomi - Hvad er status, og hvordan er udsigterne?

Dansk økonomi er ifølge regeringen i god form. SVM-regeringen har lanceret en række initiativer og modeller for vækst og omstilling af det danske velfærdssamfund.

Beskæftigelsen er vokset gennem 2023 og ledigheden er kun steget lidt. BNP forventes at vokse med 1,4% i 2024 og 1% i 2025. Men bagom hjørnet lurer risikoen for en inflationsstigning og for 2024 forventes den at ligge på 2,8%.

De ansatte i den offentlige sektor har fået lønstigninger over de kommende to år på 8,8% - og med krige tæt på os er energikrisen stadig en risikofaktor for danske virksomheders udgifter til energi og råvarer.

  • Hvordan ser tænketanken CEPOS på dansk økonomi lige nu - og hvordan forventer tænketanken, at udsigterne for danske virksomheder er i indeværende og næste år?
  • Hvad betyder frisættelsesdagsordenen og inddragelse af flere private aktører og civilsamfundet i opgaveløsningen?
  • Og hvordan vil lønløftet til de offentligt ansatte påvirke inflation, skatter og afgifter?

Se og lyt med, når den nye direktør for CEPOS giver sit bud på de kommende års udvikling i dansk økonomi og erhvervsliv.

Oplægsholder

Jes Brinchmann

Direktør i Tænketanken CEPOS
Direktør Jes Brinchmann Christensen er uddannet cand.polit. og har en MBA fra AVT Business School. Han har været direktør med ansvar for Public Affairs og Internationale relationer i Syd Energi og Stofa samt særlig rådgiver for daværende erhvervsminister Brian Mikkelsen. Herudover har han været CEO i Fjernvarmeindustrien og har arbejdet i Udenrigsministeriet, hvor han senest var udstationeret på ambassaden i Beijing. Han kom til CEPOS i 2023 efter en årrække som vicedirektør i Dansk Erhverv.

Ja, jeg ønsker, at Azets sender nyhedsbreve, information om services og invitationer til events

Jeg er informeret om, at jeg kan læse om, hvordan Azets håndterer mine persondata her. Jeg er klar over, at jeg kan ændre mine tilmeldinger eller afmelde mig fra al e-mail kommunikation