Ny ferielov
 
 
 

Ny ferielov i Danmark

Der er en ny ferielov på vej i Danmark. Loven træder i kraft den 1. september 2020, men overgangsperioden indtræder allerede i januar 2019.

Azets' HR-eksperter kan rådgive og hjælpe jer til at blive klar.

Bliv kontaktet

 

Bliv klar til den nye ferielov

Den nye ferielov vil medføre flere ændringer for jeres løn- og HR-afdeling, når nye opgaver og processer skal tænkes ind. I skal f.eks. sørge for at:

  • Opdatere ansættelseskontrakter og personalepolitikker
  • Lave et ferieregnskab for hver enkelt medarbejder på månedlig basis
  • Tilpasse jeres løn- og HR-systemer, så I altid har styr på medarbejdernes feriedage
  • Rapportere til nyoprettet fond, hvor mange feriepenge medarbejderne har indefrosset
  • Afregne indefrosne feriepenge, når en medarbejder forlader arbejdsmarkedet

Få hjælp til at blive klar

Vores eksperter inden for løn og HR rådgiver dagligt store som små virksomheder i hele Danmark, og et stigende antal virksomheder søger rådgivning for at blive klar til overgangsperioden, som indtræder i januar 2019.

Vi kan hjælpe jer med at blive klar til den nye ferielov, så I har den fornødne viden og de rette redskaber. Med ny lovgivning følger altid nye administrative opgaver, og den nye ferielov er ingen undtagelse. Det er derfor vigtigt, at jeres medarbejdere bliver klædt på til opgaven.

Ja tak - kontakt mig

Hvad ændrer den nye ferielov?

Helt overordnet kan ændringerne samles i følgende punkter:

1. Alle får ferie med løn

Med den nuværende lov, skal man have været i arbejde i et år for at få betalt ferie. Den nye ferielov berettiger alle til at modtage løn under ferie, allerede fra den første dag.

2. Nyt ferieår

Med den nye ferielov optjenes ferie fra 1. september til 31. august (12 måneder), mens ferien afholdes fra 1. september til 31. december (16 måneder).

3. Samtidighedsferie

Dette nye begreb betyder, at man optjener og afvikler sin ferie på samme tid over en periode på 12 måneder. Lønmodtageren kan altså afholde sin ferie allerede måneden efter, den er optjent.

Den nye ferielov medfører nye opgaver, ændrede processer og tilpasninger af løn- og HR-systemer. Lad vores eksperter i løn og HR hjælpe jer med at blive klar.

Morgenmøde og webinar om den nye ferielov

I løbet af efteråret 2018 afholder vi flere morgenmøder og webinarer om den nye ferielov, hvor du får en grundig gennemgang af loven og de ændringer, den fører med sig. Vores specialister i løn og HR sørger for, at du går hjem med et tydeligt billede af, hvad den nye ferielov indeholder og redskaber til at håndtere ændringerne i din virksomhed.

Vi afholder møder både på Sjælland, i Jylland og online.

Læs mere og tilmeld dig her Tilmeld dig et webinarPopulære ydelser

Alle danske arbejdsgivere skal tage stilling til og forberede sig på den nye ferielov. Professionel assistance skaber ro og tryghed, så I hurtigt får implementeret de nye rutiner og bliver fortrolige med disse. Nedenfor kan du se et udpluk af de ydelser, som vi ofte hjælper virksomheder med:

Priser på HR ferielov ydelser

Kontakt mig venligst

Ja, jeg ønsker, at Azets sender nyhedsbreve, information om services og invitationer til events

Jeg er informeret om, at jeg kan læse om, hvordan Azets håndterer mine persondata her. Jeg er klar over, at jeg kan ændre mine tilmeldinger eller afmelde mig fra al e-mail kommunikation

Ønsker du mere info?

Udfyld venligst formularen til højre, og så kontakter vi dig hurtigst muligt. Du er også altid velkommen til at kontakte os på:

Tlf. 44 51 81 80

Kontakt Azets HR