5 grunde til at gøre din virksomhed mere digital

Digitalisering | Løn og HR | 16.10.2020

af Helene Schleicher

På et øjeblik blev hele verden pludselig digital. Det er vist ingen overdrivelse at sige, at 2020 har budt på mange udfordringer – og nogle virksomheder har oplevet flere end andre. I dette blogindlæg nævner vi nogle af de faktorer, der gør digitale virksomheder virkelig succesfulde i disse tider, hvor hver en øre tæller. 

Den unikke tid vi befinder os i har tvunget mange virksomheder til at omfavne en ny digital arbejdsform. Tusindvis af virksomheder har lynhurtigt indført brugen af hjemmearbejdspladser for deres medarbejdere uden de store problemer, men det er desværre ikke lige problemfrit for alle. Men hvad er det, der får de succesfulde virksomheder til at skille sig ud fra de andre, i en tid hvor kun de fleksible overlever?

1. Fleksible arbejdspladser

De fleste kender til frustrationen, når et specifikt stykke software skal installeres på en computer med begrænset plads, firewalls og andre strukturelle forhindringer. Virksomheder der gør brug af et cloud-baseret arbejdsrum, har en enorm fordel, når der skal arbejdes hjemmefra. Så længe der er wi-fi, kan medarbejderen gå i gang med sine opgaver. Via en cloud-baseret portalløsning er det nemlig muligt for medarbejderen at arbejde fra enhver placering, uden at gå på kompromis med sin daglige arbejdsgang på kontoret.

2. Systemer, der taler sammen 

Det kan være besværligt at arbejde med flere forskellige systemer på samme tid, og det kan i visse tilfælde være årsag til gevaldige hovedpiner. Det er eksempelvis tilfældet, når de data, du arbejder med, stammer fra en kilde, der ikke opdateres i realtid. Rapportering i et excel-ark er et typisk eksempel på, hvordan tal kan være præcise i det ene øjeblik og håbløst forældede i det næste. Manuel opdatering af tal kan være tidskrævende og føre til, at du kommer til at bruge meget tid på ikke-brugbar information. Bruger du derimod et rapporteringssystem, hvor de økonomiske tal synkroniseres, bliver dit arbejde meget mere effektivt. Med et rapporteringssystem behøver du ikke bruge tid på at skifte mellem forskellige faner og regneark for at finde de rigtige tal, da et simpelt klik på "opdatér" kan give præcis samme resultat. Tallene er samtidig dugfriske, da de opdateres i realtid, mens alle data indhentes fra den samme kilde.

3. Smidige IT-løsninger

Det er ofte en stor forhindring at være afhængig af mange forskellige programmer for at kunne udføre sit arbejde. At skulle logge ind mange forskellige steder er i sig selv en tidskrævende opgave, og det gælder i særdeleshed, når hvert login kræver bekræftelse via SMS, eller at man kun kan være logget ind i en begrænset tidsperiode. De små forhindringer gør, at dine medarbejdere spilder meget tid på unødvendige arbejdsgange, hvilket ikke er specielt effektivt. Hvis din virksomhed anvender en portal med ét enkelt login til al rapportering og administration, bliver arbejdsdagen effektiviseret, og effekten forstærkes af, at alle dine data altid er opdaterede.

4. Højt sikkerhedsniveau

Et andet vigtigt aspekt ved en digital arbejdsplads, er virksomhedens sikkerhed og interne kontrol. Hvad sker der, hvis du mister din computer, eller den bliver stjålet? Har du mange følsomme oplysninger lagret lokalt på computeren, kan det udgøre en stor fare for virksomheden, hvis disse havner i de forkerte hænder. Når du har alle dine dokumenter opbevaret i et digitalt arkiv, bliver det meget sværere for indtrængende personer at få fat i dine data. Med et korrekt sikret login-system behøver du aldrig mere bekymre dig om, at information bliver stjålet.

5. Spil på samme hold som bogholderiet

Digitalisering gør din virksomhed mere effektiv og uafhængig. Samtidig skaber digitaliseringen også grundlag for god kommunikation og samarbejde med virksomhedens bogholderi. Hvor rart ville det ikke være, hvis dit bogholderi kunne se præcis de samme tal som dig, fra præcis den samme kilde, på præcis samme tidspunkt? Intet besvær, intet frem og tilbage, altid pålidelige kilder. Det er en af de virkelig betydelige fordele ved digitalisering. Deling af et digitalt arbejdsrum med dit bogholderi er et skridt på vejen mod at gøre din forretningsledelse mere moderne. Sparet tid er lig med færre omkostninger. Så enkelt er det.

Der er mange fordele ved at vælge en digital strategi for din virksomhed. Hvis du er interesseret i at lære mere om, hvordan du kan gøre din virksomhed mere digital, og hvordan Azets kan hjælpe netop din virksomhed, så læs mere, eller kontakt os via vores hjemmeside. Du er velkommen til at prøve vores software CoZone, så du kan se, hvordan dette værktøj kan hjælpe din virksomhed med at blive en succesfuld digital virksomhed som arbejder effektivt og sparer på omkostningerne.

post author

Om Helene Schleicher

Helene er Head of Technology and Business Development i Azets, og er ansvarlig for en ny særskilt teknologi division, der arbejder med robotteknologi og machine learning inden for administrationsopgaver, der sikre, at Azets er på forkant med den teknologiske udvikling.