Sådan træffer du de bedste økonomiske beslutninger for din virksomhed

Digitalisering | Løn og HR | 22.10.2020

af Helene Schleicher

Står din virksomhed over for forandringer, og er du på udkig efter nye måder at strukturere forretningen på? Dine økonomiske nøgletal kan muligvis hjælpe dig med at træffe bedre beslutninger og opnå en konkurrencefordel. 

Det bedste fundament at træffe gode beslutninger på, vil altid være virksomhedens økonomiske tal. Økonomistyring er en vigtig del af den strategiske beslutningsproces, og derfor stilles der høje krav til nøjagtige data og præcise analyser. Især i disse tider, hvor fremtiden byder på mange usikkerheder. I dette blogindlæg gennemgår vi de centrale punkter, som kan hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger for din virksomhed - på grundlag af din virksomheds økonomiske situation.

Indsaml information

I tider, hvor omgivelserne er i hastig forandring, er man nødt til at kunne stole på sine data. Det første skridt mod velbegrundede beslutninger er at indsamle relevant information. Kvaliteten af informationen vil afhænge af følgende spørgsmål: Er dine data lettilgængelige, og hvor nøjagtige er de rent faktisk? 

En måde at håndtere spørgsmålene på, er at anskaffe sig et informativt rapporteringsværktøj. Med al data samlet ét sted er du i stand til at få fat i den relevante information om din virksomheds status, når du behøver det. Et system, hvor regnskabs- og løninformation er både nemt tilgængeligt og forståeligt præsenteret, samt giver dig mulighed for at analysere dine data, vil gøre det meget nemmere at få det fulde økonomiske overblik over din virksomhed.

Få overblikket 

Det kan være en kompleks og tidskrævende opgave at få det fulde overblik over en virksomheds økonomi. Hvis du bruger for meget tid på at få det fulde overblik, bør du overveje at strømline dine processer. 

Lader din nuværende løsning dig skabe dit eget dashboard med nøgletal og vigtige indikatorer? Er det nemt at opstille informative grafer og illustrationer? Bliver tallene automatisk opdateret fra dag til dag? Dette er vigtige spørgsmål, du bør stille dig selv. En integreret og strømlinet løsning giver dig mulighed for effektivt at opretholde det overblik, der er nødvendigt, hvis du vil træffe de bedste økonomiske beslutninger for din virksomhed. 

Hvis du gerne vil have det fulde overblik, kan det være en god idé at se dig om efter en løsning, der hurtigt lader dig se den information, som er mest relevant for din virksomhed. Det er enormt tidskrævende at gennemgå mange forskellige filer og rapporteringsløsninger, og man bliver nemt så overvældet, at man mister overblikket. Ved at skabe dine egne dashboards, der fremhæver de vigtigste dele af din virksomhed gennem diagrammer, tabeller og KPI'er, kan du opnå en dybere forståelse og få tallene til at give mere mening – uden at fare vild i alle detaljerne.

Få indsigt

Forestil dig dette: Der skal snart afholdes bestyrelsesmøde, og det er din opgave at præsentere de seneste opdateringer om virksomhedens økonomiske situation. Det forventes, at du har et detaljeret overblik over regnskabet samt virksomhedens kassebeholdning, likviditet, tilgodehavender og lønforhold. Alt dette kan synes næsten umuligt at visualisere for andre på en forståelig måde. Ud over det skal du også fremlægge din virksomheds nøgletal og de anbefalede strategiske skridt, den skal tage fremadrettet – på baggrund af din analyse. 

For nogle lyder det muligvis som et stort stykke arbejde, men sandheden er, at disse opgaver ikke behøver at være hverken tidskrævende eller besværlige at udføre. Med et kompatibelt rapporteringssystem der er synkroniseret med økonomi- og lønsystem kan du få værdifuld indsigt uden at skulle bruge tid på at skifte fra ét program til et andet og rode rundt med forskellige regneark. Brug din tid på den egentlige opgave, og automatisér alt det administrative.

Når de tekniske detaljer er håndteret, og tallene pludselig får en ny betydning, er det ikke kun dig, der får værdifuld indsigt i virksomheden, men også dine kolleger og ledelsen.

Klar til handling

Med værdifuld indsigt fra dine brugertilpassede rapporter, er du klar til at handle, implementere dine løsninger og skabe de resultater, du ønsker. Når du har nem adgang til nøgletal, der visualiseres via informative diagrammer og tabeller, er det meget nemmere at se din virksomheds faktiske status og udføre de nødvendige tiltag. Så er du godt forberedt til at træffe begrundede og smartere beslutninger på meget kortere tid.

Hos Azets er vores målsætning at gøre dit liv nemmere, mens vi samtidig skaber mere værdi for din virksomhed.

Hvis du er interesseret i at lære mere om software til rapportering og analyse, samt hvordan Azets kan hjælpe din virksomhed med at gøre økonomistyringen mere effektiv, så læs mere, eller kontakt os via vores hjemmeside. Her kan du få mere information om vores løsning CoZone, mens du også kan se, hvordan værktøjet kan give dig værdifuld økonomisk indsigt og hjælpe dig med at træffe velbegrundede beslutninger for din virksomhed.

post author

Om Helene Schleicher

Helene er Head of Technology and Business Development i Azets, og er ansvarlig for en ny særskilt teknologi division, der arbejder med robotteknologi og machine learning inden for administrationsopgaver, der sikre, at Azets er på forkant med den teknologiske udvikling.