Startups og selvstændige – det har de succesfulde tilfælles

Iværksætter | 12.05.2021

af Azets

Har du planer om at prøve lykken og blive selvstændig? At starte egen virksomhed handler som regel om at have en brilliant idé. Hvis du googler “starte egen virksomhed”, skrives der rigtig meget om, at det er netop den gode idé, der kan være afgørende for at få succes som selvstændig.

Ideen er ofte knyttet til den branche eller industri, du har erfaring med. Det er her, du ser potentialet for succes. Men nu kommer udfordringen: Både i tiden før, under og efter opstart af virksomhed tager selve ideen alt fokus. I mange tilfælde vil den være altomfattende. Så spørgsmålet er: Er det nok at etablere et firma baseret på en god idé?

Sandheden er enkel – og brutal, som selvstændig

I Azets møder vi mange startups og virksomheder i alle faser af etableringen. Vi har fulgt mange virksomheder, der er gået fra den gode idé og til at blive “voksne” og få succes. De har ofte én ting tilfælles: Kontrol med økonomien! En god idé er ofte afgørende for succes, dog er den ikke meget værd, hvis ikke der bliver skabt et godt grundlag for vækst og udvikling.

Økonomien i virksomheden er selve fundamentet for succes

En ting er, at god likviditet betyder, at regningerne kan betales til tiden, men endnu vigtigere er det, at have penge til at investere i yderligere vækst. Alt koster penge! Det er simpelt og det er brutalt. Hvis du driver produktion, koster det penge at købe råvarer. Hvis du sælger konsulenttjenester, sælger du timer. Det koster penge at sælge dine tjenester. Hvis du får mange opgaver, koster det penge at leje eller ansætte nye medarbejdere. Ejer du en restaurant, vil leje, vare- og lønomkostninger altid være der.

Dette kan du gøre allerede nu

I en tidlig fase i etableringen bør økonomien sættes i system. Det kan være udfordrende, når de fleste af døgnets 24 timer går med at sælge og udvikle selve ideen. Der er normalt ikke nogle problemer i at betale regninger, sende fakturaer og betale skat og moms, men det er noget helt andet i en travl hverdag, når alle spørgsmålene dukker op.

En god regnskabskonsulent er måske den bedste partner, du kan have i en opstarts- og etableringsfase

Det giver dig fuld kontrol over økonomien i din virksomhed og frigør tid, som du kan bruge til at videreudvikle din idé og dit forretningskoncept. Ikke alene får du kontrol og overblik, men du er også sikker på at alle regninger betales til tiden, og at der bliver betalt moms og skat . Og ikke mindst – opgaverne klares fra dag ét på samme niveau som en traditionel revisor.

Læs mere om vores regnskabsydelser for mindre virksomheder.

post author

Om Azets

Azets er en international koncern, der tilbyder assistance inden for økonomi, løn, rådgivning og forretningstjenester. Med over 6.500 medarbejdere på tværs af vores kontorer, assisterer vi virksomheder og organisationer i alle brancher og størrelser med at udvikle deres virksomhed og realisere det forretningsmæssige potentiale.