Løn er ikke følelser, det er facts og det er fedt

Azets Life | 01.09.2022

af Birgitte Nissen

Jeg startede min karriere langt fra mit nuværende fagområde, men da der blev vendt op og ned på mit privatliv, søgte jeg nye veje og fandt mit kald. I dag sidder jeg som IT-konsulent og arbejder med løn. Men løn er ikke bare løn, det er så meget mere – det er alle elementerne bag de sorte tal og den fremhævede tekst på lønsedlen.

I dette blogindlæg løfter jeg sløret for min karriere i Azets og sætter nogle ord på, hvorfor løn er et område, jeg har svært ved at give slip på. Hvis du er lige så passioneret omkring løn som jeg er, så se vores ledige løn-stillinger.

Job-hop

Jeg kommer oprindeligt fra en baggrund som farmakonom, men en stor ændring i mit private bagland gjorde, at jeg var nødt til at omstrukturere min hverdag og bevæge mig ud ad en helt ny karrierevej. Jeg blev oplært i løn helt fra bunden og fandt sidenhen ud af, at det var mit kald. Der er nemlig ikke så mange følelser i at arbejde med løn. Løn er tørre fakta, og det er lovgivning – og det er lige mig!

Jeg fandt min vej ind i Azets sammen med lønsystemet Epos. Et system der rummer alt det, der fascinerer mig ved løn. Lønsystemet rummer nemlig uendelige muligheder, og så er det både stringent og lidt firkantet. Der er opskrifter og regler for det hele, og det arbejder jeg rigtig godt under.

 

Hvilken kasket er den rigtige for mig?

I den tid, jeg har været hos Azets har jeg haft mange forskellige kasketter på, og rejsen har været vild. Kort efter min ansættelse blev jeg udnævnt til teamleder. Det var jeg stolt af og gik ind i rollen med engagement. Med udnævnelsen fulgte der et stort medarbejderansvar, og der er mange følelser på spil, når man leder et team. Derfor skal man også finde energi i at håndtere sine kollegaers følelser og problematikker, og jeg fandt ud af, at det ikke faldt mig helt naturligt. Teamleder-rollen var ikke den rette for mig alligevel, da jeg trives meget bedre med at lave løn - meget kompliceret løn.

Som teamleder opdagede jeg dog en vigtig ting, nemlig at mine kollegaer besidder så meget vigtig viden. Derfor oprettede jeg et ark til vidensdeling i ADP teamet, og det er nu bombet med al den vigtige viden, de har i deres team. Informationerne spænder vidt og bredt, men det skal de også, for vi kan som mennesker ikke rumme al den nødvendige viden. Derfor skal vi have et sted at finde den.

Min tid som teamleder var en vigtig rejse for mig. Ikke mindst fordi, jeg lærte så meget om mig selv som menneske og fandt ud af, at min passion ligger i den lovgivning, der indkapsler løn og ansættelser. Jeg rykkede derfor videre til vores implementeringsafdeling, hvor jeg blandt andet sidder som projektejer på et af Azets’ store projekter, Celergo, som er en del af ADP.

 

Birgitte blog.jpg


At undervise er at lære to gange

Samtidig blev jeg bedt om at undervise et hold praktikanter fra Financial Controller-uddannelsen, da de skulle skrive hovedopgave om ferieloven. Det var en rolle, der passede mig utrolig godt, da jeg synes, det er både spændende og udfordrende at skulle omsætte min viden til noget konkret og håndgribeligt og videreformidle det til mennesker, der er interesseret i at lære.

I fremtiden drømmer jeg om at komme til at undervise (endnu) mere, måske endda have min egen lønskole her i Azets. Jeg har fundet ud af, at dét at undervise, hovedsageligt inden for lønområdet, er en rolle der passer rigtig godt til mig. At dele hel basal, grundlæggende viden inden for løn og uddanne gode kandidater her i Azets, så vi kan forme vores fremtidige medarbejdere og få dem tilpasset organisationen, det giver rigtig god mening for mig.

Som du kan læse, har jeg haft flere af de kasketter på, der eksisterer inden for lønområdet i Azets. Og det har jeg fordi, jeg er god til at stikke snuden ned i ting og opsøge nye muligheder. Jeg blev udnævnt Senior lønkonsulent, var teamleder og underviser, og nu er jeg projektansvarlig og sidder i implementeringsteamet som IT-konsulent. Men for mig handler det ikke om at kravle op ad karrierestigen - det handler om at være nysgerrig på det, jeg kan. Det handler om at finde de ting, der giver mig energi. Og det er der stor frihed og opbakning til i Azets. Man kan sagtens gøre sig selv til specialist inden for et område, hvis man ønsker det.

3 om Azets

Jeg synes, det er sindssygt spændende, det jeg sidder og laver hver dag - især fordi, jeg selv har været med til at forme min stilling. Hvis du også drømmer om at arbejde med løn, så er Azets helt sikkert en virksomhed, du ikke må overse, og skal jeg sætte de tre vigtigste værdier på Azets som arbejdsplads, så er det:

  1. Gode kollegaer
  2. Fleksibilitet
  3. Personlig kompetenceudvikling


Er det tre værdier, som også betyder noget for dig, så håber jeg, at du vil tage et kig på vores ledige lønstillinger. Måske er det dig, der en dag indtager pladsen på skrivebordet ved siden af mit.

Se ledige stillinger

 

post author

Om Birgitte Nissen

Birgitte sidder i dag i vores implementeringsafdeling, hvor hun blandt andet sidder som ansvarlig på en af Azets’ store samarbejdspartnere, Celergo, som er en del af ADP. Derudover er hun en del af testlønnen ifm. opstarten af kunder i forretningen, og sikre i den forbindelse beskrivelser til hele processen.