COVID-19 | Fristen for selvangivelsen er udskudt til 1. september

Økonomi | 09.08.2021

af Azets

Den aktuelle situation med COVID-19 har medført en større mængde udfordringer for virksomheder og erhvervsdrivende i alle størrelser samt ekstra travlhed for revisorer i forbindelse med slutafregning af hjælpepakkerne. For at lette byrden er det besluttet at udskyde flere af de regnskabsmæssige frister, man under normale omstændigheder skal forholde sig til i disse måneder. Fristen for årsrapporter er udskudt, og det samme gælder fristen for selvangivelsen, hvilket især er relevant for mindre erhvervsdrivende og selskaber, fonde og foreninger. Den nye frist for indsendelse af selvangivelse er nu 1. september 2021.

Læs også ’Hvad er selvangivelse og udvidet selvangivelse’

Fristforlængelsen skal bidrage til, at de erhvervsdrivende i højere grad kan bruge ressourcerne på de akutte problemstillinger og evt. få færdiggjort slutafregningen af de kompensationspakker, de modtog i 2020.

Hvem gælder den forlængede frist for?

Selvangivelsens forlængede frist gælder for:

  • Selvstændigt erhvervsdrivende og personer med indkomst fra udlandet mv., som skal aflevere et oplysningsskema d. 1. juli
  • Selskaber og andre juridiske personer, der har frist for aflevering af oplysningsskemaet d. 30. juni eller senere


Bemærk, at rentetillægget på restskat er uændret

De almindelige regler for de renter, der bliver tilskrevet restskatten frem til 1. juli er uændret, og det samme gælder det rentetillæg, der skal betales, hvis restskatten først indbetales efter 1. juli. Altså er det fortsat en god idé at få indbetalt restskatten hurtigst muligt, selvom fristen for selvangivelsen er rykket til september.

Læs også ’Er du bekymret for din likviditet som følge af COVID-19?’


Har du brug for hjælp

Har du brug for assistance eller sidder du med en masse spørgsmål i relation til din virksomhed og de udfordringer, COVID-19 har medført? I Azets sidder vi klar til at hjælpe, svare på dine spørgsmål og evt. hjælpe med at ansøge om de rigtige hjælpepakker.

Læs mere om, hvordan Azets kan assistere

post author

Om Azets

Azets er en international koncern, der tilbyder assistance inden for økonomi, løn, rådgivning og forretningstjenester. Med over 6.500 medarbejdere på tværs af vores kontorer, assisterer vi virksomheder og organisationer i alle brancher og størrelser med at udvikle deres virksomhed og realisere det forretningsmæssige potentiale.